Help een gezin

Een nieuw huis voor het gezin van Carmen en Juan López Chum.

het moment om bij te dragen.

De familie van Carmen en Juan woont in Aguacate, Huehuetenango, behoorlijk afgelegen in de een hooggebergte van Guatemala. Ze wonen in een huis gemaakt van klei en hout, in zeer slechte omstandigheden. Dit huis is gemaakt van houten planken en oude gebakken aarden blokken (adobe) en het heeft geen vloer, ze leven op de koude aarde.

              

Vader Juan werkt als boer op het land en verdient als dagloner de kost. Ze hebben samen 7 kinderen: Luciana is 27, Luisa is 20, ze helpen allebei in de huishouding . Zonen Felipe (23) en Marcelo (18) werken allebei op het land als dagloner. Isaias (10) en Ronaldo (6) zitten allebei op de lagere school. Dochter Maria is 13 jaar oud en is geestelijk en lichamelijk gehandicapt. Ze kan niet zelf lopen, maar wel zelf opstaan. Ze kroop meestal op de grond om zich te kunnen verplaatsen. Na vele medische evaluaties is ze nog steeds niet gediagnosticeerd voor haar aandoening. Voorheen werd ze erg ziek van het altijd maar zitten en kruipen over de vloeren bestaande uit aarde, zowel binnen als buiten. Gelukkig heeft ze via het project waarbij ze is aangesloten een rolstoel gekregen en dat helpt haar enorme. Belangrijk is dat ze hierdoor al minder ziek wordt.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als dit gezin een nieuw en goed huis kan krijgen. Het zal veel voor Maria betekenen, als ze in een veilige omgeving kan opgroeien en als er een gladde betonnen vloer is, waarop ze zich veel makkelijker kan bewegen. Voor het hele gezin zal dit veel comfortabeler en gezonder zijn om in te leven. Ook wat meer ruimte zal voor het hele gezin heel prettig zijn. Met een nieuwe en goede woning zal het hele gezin zich kunnen verbeteren en zal zich Maria veel beter kunnen bewegen.

jouw moment.

huis voor huis
is de mogelijkheid om bij te dragen aan een beter leven in Guatemala.

huis voor huis
is een initiatief van Constru Casa

Stichting Constru Casa
Postbus 60
8260 AB Kampen
email: info@construcasa.org
tel: +316 1119 2449

IBAN: NL40 INGB 0005 5210 25
KVK: 0507 3959 RSIN: 813187096