Een beter leven

Een nieuwe Constru Casa woning verbetert de leefomstandigheden voor een gezin en zorgt voor een nieuwe toekomst.

het moment om bij te dragen.

Een goed huis betekent verbetering van de gezondheid, economische situatie, educatieve mogelijkheden, de gezinssituatie en zelfrespect.

Een nieuw Constru Casa huis biedt extra ruimte en meer veiligheid, evenals betere hygiënische omstandigheden en een verbeterde algehele gezondheid. Deze aspecten geven de ouders een betere economische situatie en vergroten de onderwijskansen voor de kinderen wat resulteert in zelfrespect wat weer een positief effect heeft op het gezinsleven.

Omdat het huis bescherming biedt tegen wind, water en ongedierte kan de familie een stabieler leven leiden wat niet verstoord wordt door de schadelijke effecten van noodweer. Door de betonnen bouw, de ventilatie en de verharde vloeren is het huis hygiënischer en makkelijk schoon te houden, hierdoor krijgen ziektes minder kans.

Doordat het huis schoner is en de kinderen minder vaak ziek zijn verandert de rol van de vrouw in het gezin op positieve wijze. Vele vrouwen in Guatemala werken in huis, doordat hun huishouden in de nieuwe woning is verbetert hoeven zij minder tijd te besteden aan huishoudelijk werk en krijgen zij de mogelijkheid om andere activiteiten te ontplooien waarvoor zij geld kunnen vragen, iets wat hun zelfvertrouwen aanzienlijk vergroot. Het nieuwe huis wordt dan ook gebruikt als atelier, verkooppunt en veilige opslagplaats voor hun handelswaren.

Doordat er in het huis méér leefruimte is dan in het oude huis verbetert het gezinsleven. Eén van de meeste voorkomende reacties op de grotere ruimtes is het voordeel van gescheiden slaapkamers van de ouders en kinderen en hoe dit het gezinsleven positief beïnvloedt. Ook de kinderen varen wel bij de nieuwe woning, zij kunnen nu op een rustige plek hun huiswerk maken. De kans dat de kinderen van deze families een basisdiploma behalen en verder gaan leren is sterk toegenomen.

De familie leert om te gaan met hun budget en na te denken over hun inkomsten- en uitgavenpatroon. Dit resulteert in een grotere financiële verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen waardoor de familie uiteindelijk in staat is zich definitief los te breken van de armoede.

Over het totaal gezien, draagt Constru Casa er aan bij gezinnen uit de armoede te helpen, door de kinderen van deze gezinnen de kans op een betere toekomst te bieden. Zodoende helpt zij beetje bij beetje aan het opbouwen van een Guatemalteekse samenleving van verantwoordelijke duurzame mensen.

jouw moment.

huis voor huis
is de mogelijkheid om bij te dragen aan een beter leven in Guatemala.

huis voor huis
is een initiatief van Constru Casa

Stichting Constru Casa
Postbus 60
8260 AB Kampen
email: info@construcasa.org
tel: +316 1119 2449

IBAN: NL40 INGB 0005 5210 25
KVK: 0507 3959 RSIN: 813187096