Een nieuw huis voor Silvia

Een nieuwe woning voor het gezin van Silvia.

het moment om bij te dragen.

Silvia is een alleenstaande moeder en heeft drie kinderen. Alleen haar dochter Jeimy woont bij haar in huis, maar samen met haar zus Marï­a zorgt ze ook voor hun ouders. Twee zonen van Silvia wonen in een klein dorpje bij hun vader en werken daar op het land. Jeimy wil later graag een professionele chef-kok worden, ze helpt Silvia enorm met het huishouden en de zorg voor haar grootouders.

Silvia woonde voorheen in een huisje met twee kamers, één kamer was de keuken en de andere kamer was de slaapkamer. Het huisje was gemaakt van aan elkaar gespijkerde stukken golfplaat. Er was een apart toilet dat ze met veertien mensen moest delen.

Inmiddels hebben we een nieuw huis gebouwd voor Silvia, Jeimy en de ouders van Silvia. Het is fantastisch dat we de familie van Silvia konden helpen. Ze is zo gelukkig in haar nieuwe en mooie woning, waar ze zich ook veilig voelt!

Silvia zegt: “Het is zo bijzonder dat ik nu in een goed en veilig huis met mijn dochter kan wonen. Het betekent heel veel voor ons, we zijn enorme dankbaar hiervoor. En het mooie is dat mijn ouders hier nu ook kunnen wonen in een aparte kamer, dat is heel fijn voor ons allemaal”.

Dit is de impact die Constru Casa heeft op families die onder slechte omstandigheden opgroeien. Zij groeien toe naar een betere toekomst, doordat ze veilig wonen, meer waardigheid hebben, gezonder leven en de kinderen op een prettige manier kunnen opgroeien en naar school kunnen gaan. De omstandigheden thuis dragen bij aan een betere toekomst voor alle gezinsleden!

jouw moment.

huis voor huis
is de mogelijkheid om bij te dragen aan een beter leven in Guatemala.

huis voor huis
is een initiatief van Constru Casa

Stichting Constru Casa
Postbus 60
8260 AB Kampen
email: info@construcasa.org
tel: +316 1119 2449

IBAN: NL40 INGB 0005 5210 25
KVK: 0507 3959 RSIN: 813187096